Maden Havuz Seçimi

Bitcoin bulut madenciliği yaptığınız firmalar çoğunlukla sizlere katılmak istediğiniz maden havuzlarını yani mining pool‘ları seçmenize izin veriyor. Hashflare‘in burada sunduğu çözüm ise biraz daha gelişmiş bir servis.

Mining pool nedir?

Her ne kadar yüksek bir Bitcoin kazım gücünüz olsa da tek başınıza Bitcoin kazmanız mümkün değil. Bitcoin mining pool’lar insanların kazım güçlerini ortak bir havuzda topladığı sistemlerdir. Bu havuzların her birinde 60.000 kadar kişi ortak bir amaç uğruna, Bitcoin kazmak için işlem güçlerini seferber ediyor. Onlarca farklı Bitcoin mining pool olsa da en büyük 5 tanesi şunlar:

BTC.com / Antpool / BTC.TOP / Slushpool / ViaBTC

Screenshot from 2017-12-27 14-15-05
Bitcoin Mining Pool İstatistikleri

Kaynak: https://blockchain.info/pools
Hangilerini nasıl seçmeliyim?

Hashflare, kiralamış olduğunuz kazım gücünü size sunduğu 5 adet mining pool’a dağıtmanıza izin veriyor. Bu mining pool seçimi ayarını Kontrol Paneli‘nde Havuzlar (pools) göstergesinin sağ üst köşesinde bulunan çark ikonunu tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Açılan kaydırma çubuklarından hangi mining pool’a yüzde kaç kazım gücünüzü ayırabileceğiniz ayarlayabiliyorsunuz.

screenshot-from-2017-12-27-14-06-35.png
Mining Pool Seçenekleri

Hashflare’de şimdilik katılabileceğiniz mining pool’lar:

Antpool

Slushpool

F2pool

BW.com

BTCChina

Antpool, F2 ve Slush pool’larının getirileri oldukça iyi büyük havuzlar oldukları için. Ben o yüzden bu havuzlar içersinde dağıttım kazım gücümü. https://blockchain.info/pools adresinden günlük olarak takip edebilirsiniz havuzların performanslarını.

İlerleyen günlerde, sitemize ilgi devam ederse günlük olarak bu havuzların getirileri ve önerilen havuz ayarları ile ilgili blog girdileri hazırlayacağım.

Bol kazançlar.


Menü